Nyheter

PUNK-POP FRÅN GURKSTA'N

5th Avenue är ett pop-punkband från Västerås. Femmannabandet har varit aktiva i snart sex år, och ännu har energin och passionen för musiken inte dött.

Läs mer

TACK!

Ett stort tack till alla som gjorde Salafestivalen 2015 till en folkfest vi sent ska glömma. Ett extra stort tack till våra volontärer och Ingbofestivalen. Vi ses 2016!

Läs mer

VÄRLDENS MAT

Välkommen till Världens Mat-tältet på Stora torget. Det kommer att serveras mat dagtid under fredagen och lördagen av fem olika föreningar i Sala. Kom ned och prova mat från alla världens hörn och njut av presentationen av dessa fantastiska rätter. Världens Mat-biljetter finns att köpa för 80 kr, vilket ger dig möjlighet att provsmaka inte mindre än fyra av alla rätterna.

Läs mer

METAL FRÅN FALUN

Mark Zero är ett mörkt, industridoftande metalband från Falun som under två år slitit sitt hår, kräkts blod och gått från fosterställning till fosterställning i total hemlighet. Varför då, undrar ni? Jo, för att göra en skiva förstås. Och det är inte ens över än. 
 

Läs mer

LE COUCHERS – BLUES MED JAZZIGA INSLAG

Le Couchers – ett gäng ungdomar mellan 16 och 21 som lirar blues med jazzinfluenser. De har stor frihet i sitt spelsätt och alla får uttrycka sig som de känner för i stunden.

Läs mer

TVÅ RÖSTER OCH ETT PIANO

KOLLEKTIV1 är ett indiepop-band från Västerås som i år vann länsfinalen av Musik Direkt. Med mycket stämsång skapar de ett harmoniskt och unikt sound. I vanliga fall består bandet av 5 medlemmar men denna gång blir det bara två röster och ett piano på scen.

Läs mer

A PROJECTION – INDIEKRYDDAD POSTPUNK

Den Stockholmsbaserade sextetten A Projection med sin indiekryddade postpunk är en musikalisk resa tillbaka till det gotiska och nerviga inledande 80-talet. Med ett hyllat första album och en intensiv Tysklandsturné i ryggen intar bandet scenen under årets festival.

Läs mer

FREDAGSMYS MED SMJ

En trio som har sina rötter i Västerfärnebo och Sätra Brunns lantliga vidder tillsammans med en stadstjej från centrala Sala. Sara Vivas, Madeleine Sandberg och Joel Hillbom är grupperingen som tillsammans utgör SMJ. Dom har spelat tillsammans i fem månader men har uppträtt fler gånger i olika konstellationer.

Läs mer

AMERICANA MED SOULSALTAD PANERING

Leanids är ett band för tillfället baserat i Västerås. De släppte förra året deras debutalbum "A Wildly" som gjorde att de blev uppmärksammade av bl a Noisey. Nya låtar samt låtar ifrån "A Wildly" kommer tas med till Salafestivalen.

Läs mer

ALLSÅNG PÅ STORA TORGET

Nu blir det hålligång! Folkfest är ett lite utslitet begrepp som används för att beskriva vad som sker under just festivalen. Det folkkära ska lyftas fram och självklart har vi ett extremt fint torg där det finns både galleria och kommunhus.

Läs mer

Sida 1 av 9 Nästa sida

HUVUDSPONSOR

ÖVRIGA SPONSORER